Bartels-Montage-Krooshekken

Bij waterschappen is bijna niets rondom krooshekken, stuwen en inlaatschuiven standaard. Alle situaties zijn anders en daarom zijn ook de meeste constructies maatwerk en komt er veel creativiteit en ervaring aan te pas. Doordat wij al ruim twintig jaar allerlei constructies voor waterschappen verzorgen hebben deze situaties voor ons geen geheimen meer.

Het nut van krooshekken

Krooshekken worden door waterschappen bij poldermolens en gemalen gebruikt om drijvend materiaal, zoals planten of hout, tegen te houden. De pomp, de vijzel of het scheprad wordt hierdoor tijdens het malen niet beschadigd. De vele locaties waar krooshekken nodig zijn verschillen van elkaar en daarom is er bijna altijd maatwerk nodig.

Krooshekken ontwerpen, produceren en plaatsen

Met onze tientallen jaren ervaring met het ontwerpen, produceren en plaatsen van krooshekken en het onderhouden van automatische krooshekreinigers hebben wij ondertussen alle situaties in het veld meegemaakt. Telkens vinden wij creatieve manieren om een krooshek van de juiste vorm en afmeting te ontwerpen, te maken en te plaatsen. Samen met de beheerder beoordelen we hiervoor de situatie ter plaatse en leggen we deze goed vast. We maken een tekening van onze oplossing die na goedkeuring door de opdrachtgever in onze eigen werkplaats wordt vervaardigd.

Beweegbare leuning bij krooshek voor makkelijker werken

Het drijvend materiaal dat door het krooshek wordt tegengehouden moet uiteindelijk worden verwijderd. In sommige gevallen gebeurt dat geautomatiseerd, maar in veel gevallen wordt dit handmatig gedaan. Om dit veilig te kunnen doen moet er bij het krooshek ook een KAM (kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu)-voorziening getroffen worden. Omdat vaste leuningen het werk soms bemoeilijken, hebben we hiervoor een speciale oplossing ontwikkeld en al op diverse locaties toegepast. Een leuning met een flexibel knieregelsysteem geeft voldoende werkruimte doordat het onderste deel van de leuning omhooggeschoven kan worden, terwijl het bovenste deel – dat op borsthoogte zit – nog steeds de veiligheid tijdens de werkzaamheden garandeert.

Bent u als waterschap of gemeente ook op zoek naar kwalitatieve en creatieve oplossingen bij krooshekken, stuwen of inlaatschuiven van sloten en andere waterwegen? Neem dan contact met ons op en we regelen het voor u.