Rond de waterzuiveringsinstallaties van waterschap Brabantse Delta is het borgen van de veiligheid voor medewerkers, maar ook voor onbevoegden een continu proces. Daarom doen zij regelmatig een beroep op onze expertise voor het ontwerpen en realiseren van veiligheidsconstructies.

Waterschap Brabantse Delta zorgt voor voldoende oppervlaktewater van goede kwaliteit, maar ook voor veiligheid tegen overstromingen. Hun locaties liggen vaak afgelegen en verspreid door heel Midden- en West-Brabant. Hierbij kunnen onbevoegden in sommige gevallen eenvoudig ter plaatse komen. Om gevaarlijke situaties en vandalisme te voorkomen, helpt Bartels Montage het waterschap met slimme oplossingen.

Zware betonnen luiken

Zo is er in het gebied tussen Moerdijk en Lage Zwaluwe een afsluiterput waar gezuiverd afvalwater het Hollands Diep ingevoerd wordt. Deze put werd jarenlang afgesloten met betonnen luiken die met een machine geopend moesten worden. Bij onderhoud van de afsluitschuiven of bij het openen en sluiten ervan, waren deze luiken lastig te openen.

Vraagstukken waterschap

Vanuit het waterschap kregen we de opdracht om een oplossing te realiseren vanuit de volgende vraagstukken:

  • Openen van luiken volgens de huidige Arbo-richtlijnen
  • Geen toegang voor onbevoegden
  • Valbeveiliging voor medewerkers
  • Langdurig onderhoudsvrij functioneren

Een duurzaam en veilig resultaat

Omdat wij allerlei constructies van RVS, aluminium en staal in eigen huis ontwikkelen en realiseren zijn we tot een oplossing gekomen van zwart gepoedercoat aluminium traanplaat. De luiken met soepel draaiende scharnieren zijn met sloten beveiligd tegen onbevoegden en zo ontworpen dat vuil en vloeistoffen van buitenaf niet in de put kunnen komen.

Daarbij hebben we RVS valroosters in de put geplaats om te voorkomen dat er mensen in vallen. Met deze oplossing is de afsluiterput goed afgesloten, terwijl werknemers van het waterschap op een veilige en gemakkelijke manier toegang hebben.

Bent u ook op zoek naar een constructietechnische oplossing om de veiligheid te verhogen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.