Bij elke klus proberen we zo slim en efficiënt mogelijk te werk te gaan. Zo ook bij het vervangen van leidingwerk bij twee zuiveringsinstallaties van Waterschap Brabantse Delta. Hierbij hebben we voor de opdrachtgever veel kosten bespaard.

Beperkte kosten door weinig overhead

“Toen we door Waterschap Brabantse Delta gevraagd werden om op twee zuiveringsinstallaties de slibleidingen te vervangen, dacht de opdrachtgever dat dit een kostbare klus zou worden”, weet collega Robert van Bavel te vertellen. “Maar ons team is niet zo groot, dus hebben we weinig overhead. Als vaste contactpersonen zijn we van alle markten thuis, net zoals de meeste van onze monteurs. Zodoende hebben we het waterschap bij dit project veel geld en moeite bespaard en daar waren zij nogal verrast over.”

Veel waar voor geld

Willem de Groot van Waterschap Brabantse Delta is projectmedewerker van de afdeling Bouwen en vanaf het begin betrokken geweest bij het project. “We zijn bij onze afdeling Bouwen altijd trots als er een project goed is verlopen, maar in dit geval voelt het extra bijzonder. Dat komt omdat dit project zeer eenvoudig aangepakt is, waardoor we zo het meeste waar voor ons geld hebben gekregen.”

Zuivering weer als nieuw

“Allereerst hebben we een rondje langs de eigen mensen op de werkvloer gedaan om de obstakels en wensen in kaart te brengen. Vervolgens hebben we prijzen opgevraagd bij onze huisaannemers waarmee we raamcontracten hebben en waarvan wij weten dat ze eersteklas kwaliteit leveren. In de kelders van de zuiveringsinstallaties Dongemond en Waalwijk dachten we alleen de versleten slibleidingen voor het beschikbare budget te kunnen vervangen. Uiteindelijk zijn de twee kelders voor hetzelfde budget compleet gerenoveerd inclusief leidingwerk, pompen en afsluiters. Daarmee hebben we nu twee installaties die eruitzien alsof ze gisteren zijn gebouwd en waar we in de komende 20 jaren weinig of geen omkijken naar zullen hebben.”

Overlast tot minimum beperkt

“Om de oude stalen slibleidingen te vervangen voor RVS316 hebben we deze exact nagemaakt”, vertelt Robert van Bavel. ”Daarna hebben we het leidingwerk gefaseerd vervangen, waardoor de installaties maar deels afgeschakeld hoefden te worden en opdrachtgever zo min mogelijk overlast had. Zo hebben we deze projecten snel en efficiënt af kunnen werken.”

Dankbaar voor inzet

Willem de Groot vervolgt: “Onze dank gaat uit naar de bedieners van de beide locaties, de mensen van de afdeling Onderhouden en onze huisaannemers. Dankzij deze samenwerking kunnen we terugkijken op een uiterst prettig verlopen project met een verrassend budget.”

Wilt u ook leidingwerk snel, efficiënt en budgetvriendelijk laten vervangen met een minimum aan overlast? Neem dan contact met ons op en daag ons uit.